Violència de Gènere

Teràpia Integral per a l’ajuda de víctimes de Violència de Gènere

De que tracta la Violència de Gènere?

La Violència de Gènere, present principalment contra les dones, es manifesta en formes diverses com la violència física, emocional i sexual.

Les arrels d’aquest fenomen resideixen en les desigualtats de poder entre gèneres i les normes socials que perpetuen els rols tradicionals. La prevenció implica desafiar aquestes estructures desiguals, educar sobre el respecte i la igualtat, i donar suport a les víctimes.

És essencial comprendre les causes i conseqüències d’aquesta violència per crear una societat més justa i segura per a tothom.

CONSEQÜÈNCIES MÉS FREQÜENTS DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE 

La violència de gènere pot desembocar en les següents conseqüències per la víctima:

 

Traumes Psicologics Desigualtat

Traumes Psicològics

Les víctimes de violència de gènere sovint pateixen traumes psicològics com ansietat, depressió, baixa autoestima i trastorns relacionats amb l’estrès postraumàtic.

Aquests efectes poden perdurar durant llargs períodes de temps i afectar negativament la qualitat de vida de les persones afectades.

 

Maltracte Dona

Danys Físics

La violència de gènere pot ocasionar danys físics greus, incloent-hi lesions corporals, fractures, ferides i, en casos extrems, la mort.

Aquests danys poden tenir conseqüències a llarg termini per a la salut física i el benestar general de les víctimes, i fins i tot poden resultar en discapacitat permanent.

 

Aillament Social Dona

AÏllament Social

Moltes vegades, les persones que pateixen violència de gènere es veuen obligades a aïllar-se del seu entorn social i familiar per por, vergonya o falta de suport.

Aquest aïllament pot conduir a la pèrdua de xarxes de suport importants i augmentar el sentiment d’impotència i desesperança de les víctimes.

 

Ajuda Violencia de Genere

Tens un problema de violència de gènere?

Tinc les eines necessàries per ajudar-te a superar tot el trauma i inseguretats que la violència de gènere pugui haver-te provocat.

Preguntes Freqüents

Què és la violència de gènere?

La violència de gènere és un fenomen complex que inclou actes de violència física, emocional, sexual i econòmica dirigits principalment contra les dones a causa del seu gènere.

Quins són els factors que contribueixen a la violència de gènere?

La violència de gènere té les seves arrels en les desigualtats de poder entre gèneres, les normes socials que perpetuen els rols tradicionals, i la manca d’educació sobre el respecte i la igualtat.

Quines són les conseqüències de la violència de gènere?

Les conseqüències de la violència de gènere inclouen traumes psicològics com ansietat i depressió, danys físics greus, aïllament social i pèrdua de xarxes de suport.

Com es pot prevenir i abordar la violència de gènere?

La prevenció de la violència de gènere implica desafiar les estructures desiguals de poder, educar sobre el respecte i la igualtat, i proporcionar suport adequat a les víctimes. També és crucial promoure programes d’intervenció per posar fi a aquesta forma de violència.

Consulta Psicologia Xenia Capel Salcedo
Horari:

Dilluns a Dissabte

9:00 - 20:00

Diumenge

No disponible